JUBILEUMSKONSERT – BARBARA STROZZI 400 ÅR!

Kollage: Elisabeth Ohlsson Wallin, Formgivning: Minna Wallin

Kollage: Elisabeth Ohlsson Wallin, Formgivning: Minna Wallin

 
 

Barbara Strozzi - 400 år!

2019 firar Operabyrån 400-årsjubileet av Barbara Strozzis födelse med en rungande jubileumskonsert! Det blir en fest deluxe med solokantater, duetter, instrumentalmusik och dans framfört av några av landets mest eftertraktade barockartister!

Barbara Strozzi var en av de mest betydelsefulla tonsättarna i 1600-talets Italien, samtida med Monteverdi, och en av de som gav ut mest musik. Hon kallades “La virtousissima cantatrice” – den supervirtuosa sångerskan – och växte upp som oäkta dotter i Venedigs kulturella elit där hon frotterade sig med filosofer, författare och poeter, och diskuterade meningen med livet, kärleken och musiken. Ett motsägelsefullt och spännande livsöde presenteras i denna jubileumskonsert med inramning av en modern dansare som i symbios med musiker och sångare skapar en poetisk helhet.

I jubileumskonserten presenteras Strozzis underbart vackra och dramatiska musik tillsammans med andra virtuosa tonsättares från hennes samtid så som Antonio Bertali, Dario Castello och Giovanni Girolamo Kapsberger. Barbara Strozzi 400 år är nu bokningsbar 20-27 oktober (Skåne, Halland och Blekinge), 4–7 november (övriga Sverige) samt andra datum på förfrågan.

FAKTA

Konsertens längd: 2 x 50 minuter.
Lokalbehov: Kyrka eller konsertlokal passande för kammarmusikkonserter för ca 200-400 personer i publiken. Tillgång till omklädningsloge.
Tidsbehov: Vi behöver 3 timmar förberedelsetid och soundcheck. Efter konserten tar det ca 30 minuter att packa ihop.
Scenteknik: 5 stolar och 3 notställ med belysning. Om det finns Cembalo och Kistorgel använder vi gärna dessa. Finns det inte tillgängligt använder vi vår egen cembalo. Kistorgeln kan uteslutas.
Bokningsbar period: 20-27 oktober (Skåne, Halland och Blekinge), 4–7 november (övriga Sverige) samt andra datum på förfrågan.
Marknadsföring: Operabyrån tillhandahåller pressbilder, affischbild samt är till- gängliga för intervjuer i samband med konserttillfället.
Bokning: info@operabyran.se

Medverkande

Christina Larsson Malmberg - sopran

Anna Zander - alt

Catalina Langborn - barockviolin

Jonas Nordberg - teorb/barockgitarr

Mime Yamahiro Brinkmann - barockcello

Mariangiola Martello - cembalo

Emelie Wahlman - dans/koreografi