Vår i Operabyrån

För två och ett halvt år sedan började det. En idé föddes om att skapa en föreställning med den vackraste barockmusiken vi kunde hitta, barockdans och ett nyskrivet manus som kändes aktuellt idag. Många tankar och idéer har stötts och blötts, otaliga ansökningar har skickats och nu händer allt plötsligt med en väldig fart.

Förra veckan gick ett pressmeddelande ut om "Kurtisanen & Kärleken" som Operabyrån producerar i samarbete med Vadstena-Akademien i sommar. Sedan dess har det skrivits om oss i ett 10-tal tidningar över hela Sverige och vår Facebookgrupp växer så det knakar. Biljettförsäljningen är i full gång och produktionsmötena avlöser varandra. Kostym, scenografi och manus växer fram sida vid sida och idag har vi haft vårens första musikaliska repetition. Lagrime mie av Barbara Strozzi. Vilken musik! Kreativiteten spirar i takt med vårblommorna i Vasaparken. Nu är det inte långt kvar till sommaren!

 

5182de8ce4b0a85f6b83a68c.jpg

Biljettsläpp idag - 25 april!

Välkommen till Operabyråns dagsfärska hemsida!

Vi kan härmed stolt berätta att vi beviljats projektstöd från Statens Musikverk och att vi sommaren 2013 som första scenkonstgrupp någonsin, kommer att vara Artists in residence på Vadstena-Akademien. Den 27 juli har vi premiär på vårt drömprojekt, föreställningen Kurtisanen & Kärleken,  som vi skapar i samarbete med Vadstena-Akademien på Gamla teatern. Föreställningen är inspirerad av Barbara Strozzi som var kompositör i 1600-talets Italien, fyrabarnsmamma och troligtvis också kurtisan. En klingande och färgsprakande barocktavla med nyskrivet manus som är aktuellt idag.

Biljetter släpps idag den 25 april. Klicka på länken för biljettköp: https://www2.nortic.se/tickets/event/1692#

BAROCK_120226_CT0593.jpg