Guldkvasten!!!

Operabyrån tilldelas jämställdhetspriset Guldkvasten

Tidigare idag delade föreningen Kvast – Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare – ut sitt årliga pris för jämställdhet inom musiklivet, Guldkvasten, till scenkonstgruppen Operabyrån. 

Prismotiveringen lyder:

Guldkvasten 2018 går till Operabyrån för att de med en rad förnämliga sceniska konserter och operaföreställningar med musik av och om kvinnliga tonsättare från barocken bidragit till att justera musikhistorien. 

- Vi är mycket hedrade över att få detta pris! Sedan länge har vi provocerats av statistiken över framförande av musik av kvinnor, levande som döda, och redan på Musikhögskolan insåg vi att det enda sättet att åstadkomma en förändring är att aktivt dela med oss av den musik av kvinnor vi hittar, så att fler upptäcker hur mycket bra musik som faktiskt finns! Guldkvasten ger oss energi att fortsätta vår mission att sätta kvinnors musik i rampljuset, säger Operabyråns båda konstnärliga ledare, Christina Larsson Malmberg och Catalina Langborn.  

Kvast verkar sedan starten 2008 för jämställdhet på repertoaren och presenterar bland annat årligen statistik över framförd musik komponerad av kvinnor vid svenska orkesterhus. Prisutdelningen skedde i samband med konserten ”Östersjö-Sound” på Musikaliska i Stockholm, under festivalen Svensk Musikvår. 

På bilden syns Astrid Hartmann från KVAST och Christina Larsson Malmberg från Operabyrån.  Foto: Hampus Andersson från Svensk Musikvår

På bilden syns Astrid Hartmann från KVAST och Christina Larsson Malmberg från Operabyrån.

Foto: Hampus Andersson från Svensk Musikvår

På bilden syns Astrid Hartmann från KVAST och Christina Larsson Malmberg från Operabyrån.  Foto: Hampus Andersson från Svensk Musikvår

På bilden syns Astrid Hartmann från KVAST och Christina Larsson Malmberg från Operabyrån.

Foto: Hampus Andersson från Svensk Musikvår