Sångfågeln och Slowotek

April! Vilken månad det har varit för Operabyrån! Så intensivt! 

Dels har vi gett liv åt Sångfågeln, vår barnföreställning som med teater, dans, musik och akrobatik gestaltar Francesca Caccinis liv vid Medicihovet i 1600-talets Italien. Ett tusental barn fick uppleva föreställningen under 10 föreställningar på vackra Ulriksdals slottsteater, Confidencen. Sedan avslutades spelperioden med en fullsatt familjeföreställning! Kolla in fliken Sångfågeln för att läsa mer och se Elisabeth Ohlson Wallins underbara föreställningsbilder! Och se Kalendarium för kommande föreställningar bl a vid Sörmländska Slott och Herresäten!

ur DN på stan

ur DN på stan

 

Mitt emellan barnföreställningarna har Operabyrån också haft den stora förmånen att få arbeta med koreografen Mira Mutkas performance Slowotek - 100 rooms & counting. I ett samarbetsprojekt genom Operabyråns Artists in Residence vid Scenkonst Sörmland möttes koreograferna Mira Mutka, Jannine Rivel med Operabyråns sopran Christina Larsson Malmberg och cellist Mime Yamahiro Brinkmann i två dagars performance på temat långsamhet. Eller som Annette Taranto uttryckte så vackert:

"Om du vill uppleva promenad på silverstig och naken röst ackompanjerad av varm cello och foliepreassel. Om du vill uppleva hur ditt inre tempo krockar med revolutionär och stadig långsamhet och hur det tar säkert 10 minuter att ge efter för ett annat förhållande till tid. Om du vill läka."

Skärmavbild 2018-05-07 kl. 13.28.50.png