Dubbla samarbeten för Operabyrån 2018!

Nu startar Operabyråns fleråriga samarbete med Konserthuset Stockholm. Samtidigt inleds ett Artist in Residence i Scenkonst Sörmland!

Båda samarbetena inleds med nypremiär av operan Ingjutet i mitt hjärta, som kommer att spelas på Konserthuset Stockholm och på Amazon i Flen i januari. Sedan kommer Operabyrån att spela ett antal nya föreställningar och sceniska konserter, där den röda tråden är kvinnors musik och kvinnors berättelser.

Maria Weisby, konstnärlig ledare och scenkonstschef på Scenkonst Sörmland säger:

I vår nya satsning att arbeta med olika residens är det särskilt roligt att välkomna genren opera. Operabyrån är en ensemble som gräver djupt i vår historia och lyfter fram det feministiska perspektivet. Jag gläder mig att så stor del av vår publik får möta dem i olika former under 2018.

Om samarbetet med Konserthuset Stockholm säger Konserthusets chef Stefan Forsberg: 

Konserthuset Stockholm har som ambition att erbjuda en bred, rik och varierad repertoar där vi presenterar musik som skrivs idag men även den musik som finns att tillgå i vårt fantastiska musikarv. Vi har även valt att lägga särskild omsorg kring den musik som skrivs eller har skrivits av kvinnliga tonsättare vilka historiskt sett inte erbjudits plats på våra konsertscener. Operabyrån omfamnar alla delar av det vi söker där de med sitt fäste i barockmusiken involverar den musik som skrivs idag - allt präglat av en utsökt kvalitet och ett mycket tydligt feministiskt perspektiv. Vi och vår stora publik ser fram emot att välkomna Operabyrån som en av våra Artist in Residence under de kommande åren!

Och själva är vi på Operabyrån superglada över båda dessa samarbeten och kan knappt bärga oss inför året som komma skall! 

 

konserthuset_1-1024x640.jpg
Operabyrån_logo_transparent.jpg
Scenkonst sörmland.png