Operabyrån tar steget in i forskarvärlden

Vi i Operabyrån brinner för barockmusik och att gestalta den på ett sätt som talar till oss människor idag. Att ta upp samhällsproblem som känns viktiga och angelägna för oss. Att lyfta kvinnor som glömts eller degraderats.  Vi spånar och diskuterar och labbar och experimenterar. Vi djupdyker i musiken, i texterna, i harmonierna, ornamenten och improvisationerna. Och vi arbetar hårt för att nå så många som möjligt med våra föreställningar.

Härom dagen fick vi besked att Vetenskapsrådet valt att satsa på en tvärdisciplinär studie av det utforskande konstnärliga arbete som utförs av Operabyrån. "Att iscensätta barockmusik – och belysa tidlösa genusfrågor" med professor Cecilia K. Hultberg. 

Vi ser mycket fram emot att få tid och möjlighet till reflektion och analys av vårt eget arbete, och vi  är oerhört glada och stolta över att fler tycker att det vi gör är viktigt och spännande!